Fortsätt till huvudinnehåll

Pinery Park Beach Resort - Svara på frågor.


Svara på frågor om Rayong under sommarmånaderna


Nu är det väldigt kallt på många håll i Sverige och det är också mycket snö. Många av er som bor i norra delen av Sverige är vana med både kyla och stora snömängder, men vi som bor längre söderut är inte direkt bortskämda med att det kommer omkring en halvmeter och att temperaturen sjunker till ner till ca -20 grader. Det är när det är så här kallt som man, eller i alla fall jag, längtar hem till Thailand och värmen, eller jag längtar ALLTID :-)

Jo jag fick en fråga från Isabell om Thailand och vädret på sommaren och jag ska försöka svara på hennes fråga så gott det går. Jag kan inte svara för hur det är i andra delar av Thailand under sommarmånaderna men när det gäller Rayong med omnejd kan jag faktiskt svara på frågan.

Hej Stina, vi är lite sugna på Thailand till sommaren, men hur är vädret och hur är det i havet, har barn på 4,6 och 16 är, det undervattenströmmar?Kram Isabell
Jag och Mr Kim, som vår vänner kallar honom har åkt hem till Ban Phe, på sommaren, år 2010, 2013, 2014 och 2015. I år ska vi åka hela 7 veckor under juni, juli och augusti.

Vi har även åkt hem till Pinery andra månader och alla perioder är riktigt bra enligt mig. Rayongkusten, har jag hört, ska vara den solsäkraste platsen, året runt, i Thailand.

År 2009 åkte jag och mamma till Ban Phe för första gången och det var på sommaren. Det var det året vi köpte vårt hus i Pinery. Vi hade kanonväder i Ban Phe och Mae Ramphueng under vår snabbvisit. Vi tillbringade 3 dagar i Jomtien och 3 dagar i Ban Phe

Jag kan inte svara för hur det är i andra delar av Thailand under sommarmånaderna men när det gäller Rayong med omnejd kan jag faktiskt svara på frågan.

Vi tycker personligen att det är riktigt bra på sommaren, vädret är kanon och det är varmt. Luftfuktigheten är lite högre och det är soldis oftare än strålande sol utan ett moln på himlen.

Bild från juli 2015

När det är soldis, är det fortfarande mycket varmt, och man ska inte låta sig luras eftersom man bränner sig lika lätt, som när det är strålande sol. Fördelen är att det inte är lika brännande hett vid soldis. Vissa dagar skiner solen utan att ett enda moln i sikte och det uppskattas naturligtvis också.

Ibland regnar det lite lite grann, någon enstaka dag är det riktiga skyfall och ibland duggar det eller s¨regnar helt normalt. Oftast kommer regnet på kvällen, natten eller tidig morgon. Det är dock sällan det regnar hela dagen, men det händer det med.

Bild från juli 2015

Det händer också att det blir åska, blixt och dunder, men det är brukar lätta på lufttrycket, vilket kan vara ganska skönt. Även om jag är "rädd" för blixten och dunder.

När man är på beachen brukar det blåsa mer än vanligt, vilket kan vara skönt. Vågorna kan bli ganska kraftiga i havet och det kan vara svårt att hålla balansen. Men oftast går det bra.

Man ska undvika att ge sig ut för långt i havet och man ska definitivt inte ge sig på att simma eftersom det är starka undervattensströmmar längre ut. Även om man inte går ut så långt, kan man känna av strömmarna i vågorna.

Är det farligt att bada i havet? Nej det tycker jag inte, man ska definitivt inte låta bli att bada, man får bara vara extra uppmärksam.

En annan fördel med att resa till Thailand under sommarhalvåret, är faktiskt att det är mycket billigare. Vid högsäsong höjs priserna och de flesta åker på vintern. Thailändarna, speciellt Bangkok bor, älskar rayongkusten och för dem finns varken hög- eller lågsäsong beroende på årstid..utan för dem är det olika högtidsdagar och ledigheter som styr.

Vi föredrar att ligga på beachen och njuta när det inte är 100 st andra att trängas med, även om lite sällskap alltid är trevligt. Det går fortare att få mat, man får alltid den bästa servicen och de bästa platserna. För det mesta kan man beställa allt som finns på menyn, men ibland, på grund av lågsäsong, på de ställen där faranger vistats, kan det ibland vara slut på en viss dryck eller något annat. Fast för det mesta löser dem det. Det de inte har åker de oftast och handlar i värsta fall.

Det jag vill säga är att, åk, tveka inte. Ni får garanterat SOL och väldigt mycket varmare än en svensk sommar :-)

//Stina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bloggen om Pinery Park Beach Resort

Ett meddelande till alla läsare! Pinery Park Beach Resorts blogg kommer inte att uppdateras frekvent. Jag har skrivit på denna sida sen 2010 och det känns lite vemodigt att behöva lämna detta besked. De flesta inlägg kommer ligga kvar som handlar om Pinery Park Beach Resort och några kommer flyttas över till  Ban Phe | Swethaiparadise  Sidan för Pinery Park Beach Resort och bloggadressen kommer finnas kvar, men all framtida uppdatering som har med Pinery Park Beach Resort att göra, kommer finnas på  Ban Phe | Swethaiparadise . Välkomna att hänga följa med på  Ban Phe | Swethaiparadise

Den fina poolen på Pinery Park Beach Resort

Nyrenoverad pool på Pinery Park Beach Resort Det var ett tag sen jag uppdaterade men så blir det ibland.  Jag kan i alla fall visa en härlig bild på den nyrenoverade poolen inne på Pinery Park Beach Resort. Visst blev det fint? Pinery Park Beach Resort ligger bäst till på Suanson Har ni tänkt på att Pinery Park Beach Resort är ett av de områdena som ligger bäst till om man tänker på avstånd till stranden och Ban Phe, där allt finns. Utmed strandvägen finns ett stort utbud av restauranger. Stranden ligger bara ett stenkast från områdets infart. Fina hus på Pinery Park Beach Resort Pinery Park Beach Resort växer och frodas och på senare år har det skett en rejäl uppfräschning på många hus. Det har gjorts förändringar områdets management. Luckys restaurang   Inne på Pinery Park Beach Resort området finns Luckys restaurang och utmed stranden finns en ganska ny restaurang som heter Green TreeBeach , de har nyligen utökat sin meny, de finns även på Facebook. Båda har riktigt god m

Kartor Ban Phe

Karta över Rayong, Ban Phe och Koh Samet Visst är det trevligt med utflykter och äventyr. Ännu roligare om man kan utforska själv. Här nedan kommer länk till några riktigt bra kartor som jag hittade på en sida. Där finns kartor att skriva ut och här finns kartor över Rayong, Ban Phe, Suanson och Koh Samet och mycket mer.  Länk till kartorna /Stina