RayongInvånare i Rayongprovinsen: ca 95 000 st

Rayong är en av de 4 delstaterna i den östra regionen med sin kustlinje i Gulf of Thailand, Rayong ligger 175 km sydost från Bangkok, 40 kilometer från Pattaya och Rayong ligger bara 145 kilometer, knappt 2 tim, från Suvarnabhumi, Bangkoks nya internationella flygplats.Rayong är en livlig och blomstrande fiskestad, känd för sin staty av Thailands främste poet, Sunthorn Phu.

Sunthorn Phu (1786-1855) är Thailands främste poet. Hans långa lyriska resepoesi, ofta med en sensmoral, gjorde honom till Rama II:s och Rama III:s favoritpoet. Det episka Phra Aphaimani, Sunthorns Phu´s första poem, inspirerades av Ko Samet (då kallad Ko Kaew Pisadan), där han slog sig ner. Diktverket handlar om en prins, Phra Aphaimani, som landsförvisats till ett undervattenrike där en jättinna, som är förälskad i honom, härskar. 

Med hjälp av en sjöjungfru lyckas prinsen fly till Ko Samet. Jättinnan följer efter, men oskadliggörs när prinsen spelar på sin magiska flöjt och hon faller i sömn. Prinsen gifter sig sedan med en vacker prinsessa. Statyn på Koh Samed föreställde figurer i Phra Aphaimani.
Rayong har mer än 120 kilometer av fantastiska stränder, är en mycket populär semesterort bland thailändare och inte översvämmad av utländska turister. Rayong är också känd som fruktträdgård och för den största fiskehamnen i Thailand.

Shopping i Rayong 

Provinshuvudstaden som ligger ca 30 km från Ban Phe.
Laem Tong

Passione (Laem Tong ) Shopping galleria 

Öppettider
Alla dagar 10:00-21:00 
Där finns bl.a. Mc Donalds, Pizzeria och Swanson´s glasseria.

Central Plaza Rayong


Home Pro

Där finns det bland annat hushållsartiklar, trädgårdsmöbler, grillar, inredning för badrum och kök m.m. 

Öppet 09:00-21:00. På nedre plan finns även restauranger lite marknadsstånd, hårsalong, försäljning av telefoner och telefonkort.

Tesco Rayong

Öppet 06:00-23:00 mycket större utbud än i Ban Phe. Inte bara mat utan kläder och prylar m.m. Marknad vid Tesco Lotus varje kväll från kl. 17.00


Sen finns bland annat nedan följande (det finns mycket att se i Rayong mer än det jag listat)
  • Thai Watsadu
  • Central Plaza
  • Macro 
  • Big C - Har ett stort utbud av det mesta och finns både i Ban Phe och Rayong
  • Conversebutik - Mittemot Laem Tong (Passione)
  • INDEX Livingmall  
  • SB Furniture